fredag 22 februari 2013

Få jag lov, vill du dansa med mej?

Sportlov säger di. Det, säger jag, är nog knappt att man märker. Visserligen var det en tillstymmelse till klassiskt sportlovsväder i Uppsala igår, men i övrigt känner jag inte direkt av så mycket lovstämning. Idag har jag visserligen varit ledig, och den dagen har jag ägnat åt det som en ledig dag ska ägnas åt: Fuck all. Men i övrigt har det varit fullt upp.

På min arbetsplats innebär lov för eleverna inte nödvändigtvis lov för lärarna, utan många gånger är det nog så stressigt som en vanlig vecka. Måndagen och tisdagen var i stort uppbokade med gemensamt arbete, men det fanns lite tid till rättning av nationella prov i svenska. Jag vill inte skryta här, men det preliminära resultatet tyder på att cirka 95 procent av eleverna får A i provbetyg. De har ju fått hyfsad undervisning om man säger så.

Nej då. Så snäll är jag inte när jag rättar, men nog är det nära på 20 procent som får A. Det får jag vara nöjd med.

I tisdags kväll var jag och Tobias på Pub 19 och drack öl. Det var visst någon jävla match också, men numera orkar man ju inte bry sig så mycket om fotboll längre eftersom att de alltid förlorar alla viktiga matcher så den kollade vi inte på så noga.

När jag väl orkade komma till jobbet på onsdagen hade vi den stora grovsoppedagen. Vi slängde en massa trasiga stolar och fåtöljer och annat bös som slits ut eller går sönder på en skola efter några år.  Mina gamla skills som godshanterare kom väl till pass när grejerna skulle in i containern - oron för att den skulle vara för liten var fullständigt obefogad när jag lät min magi verka. För övrigt var det verkligen jätteoväntat att alla gymnasielärarna som jobbar i samma hus som oss på högstadiet var lediga när det var dags för en sådan uppgift. Verkligen.

Efter lunch åkte jag till huvudstaden och "tog ett möte". Ett riktigt möte, med VD:ar, delägare, marketing directors och andra tjusiga engelska titlar som ser bra ut på visitkort (jag fick fyra stycken - fler än vad jag har fått sammanlagt i hela mitt liv). Mötet var med ett företag som specialiserar sig på sportbarer med grönvitrutiga dukar om hur de kan samarbeta med supporterklubbar bättre i framtiden. Det var intressant. Mest intressant var dock att efter mötet sitta och surra med de andra supporterklubbarna som var med och utbyta lite erfarenheter och tips. Känns som att det är något man kan ta vidare.

Igår jobbade jag halvdag och blev typ klar med allt. Det är inte ofta man upplever det som lärare, så jag firade med att gå hem och sova två timmar på soffan tills jag fick svår kramp i vänster vad. Skitsoffa. Den är för kort för mitt eget bästa. Jag ska slänga den i brännbart när jag flyttar.

Nu ska jag lata mig lite framför backhoppning på tv. Är det sportlov så är det. Känns bra att titta på totalt hjärndöd och meningslös sport då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar