torsdag 11 juli 2013

I've got two legs from my hips to the ground

Ser man på. Det är ett historiskt datum idag den elfte (?) juli 2013. Idag begåvades jag nämligen med min legitimation. Min lärarlegitimation. 

Som alla andra hade jag ju hoppats på att man skulle få typ en polisbricka, eller åtminstone en mässingsplakett av något slag. Istället blev det bara en PDF-fil med en lista på vad jag är behörig i. Avgå Björklund. 

Det var inga överraskningar. Inga negativa i alla fall. Jag får undervisa upp till gymnasiet i engelska och i svenska samt svenska som andraspråk är det upp till nian, precis som examen alltså. Bra att svenska 2 gick igenom, för där trodde jag att 30 poäng inte räckte för att få legitimation. 

Det som var mer oväntat var att jag också är behörig att undervisa i "Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering" på gymnasiet och "Humanistisk och samhällsvetenskaplig spets inom försöksverksamhet med riksrekryterande gymnasial spetsutbildning". Jag känner mig inte helt hundra på vad det här är för ämnen i praktiken. Känns som att Luks är den som kommer förklara för mig vad det där betyder. 

Sedan vi hördes av sist har jag hunnit träffa Magnus för en samkvämskväll på Uplands. Det var inga konstigheter med det heller, men det var en intressant grej som hände. Jag berättade om alla märkliga lärarpraktikanter vi har haft hos oss det senaste året, och framförallt om hen som utan anledning ställde till med en stor scen genom att skälla ut en elev för något som eleven inte hade gjort och sedan hamnat i en stor konflikt med rektorn om det. Mitt sammanfattande omdöme om hen var att personen kanske är bättre lämpad inom någon annan bransch än skolan. 

Två timmar senare började det regna och en person hoppade in under parasollet där vi satt och frågade om det var ledigt. G i v e t v i s var det samma människa som jag hade pratat om vilket Magnus räknade ut på ungefär två minuter. Vissa personer sänder ut obehagliga vibbar. Vi gick ganska snabbt efter det kan jag säga. 

Nu har jag några dagars utflykt från Uppsala framför mig. Blir spännande att se vad det landar i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar